Rc Online kurs
Vil du reagere på denne meldingen? Registrer deg på forumet med noen få klikk eller logg inn for å fortsette.
Rc Online kurs

Online kurs i RCHer vil det komme oppgaver, alle kan lage egne topics og dele videoer


You are not connected. Please login or register

Kurt Pedersen, Rover, ”snart” 5 år

2 posters

Gå til side : Previous  1, 2, 3

Go down  Innlegg [Side 3 av 3]

Cathrine


Admin

Haha ingen grunn til å unnskylde deg, du er strengere med deg selv enn hva jeg føler jeg må være Wink

Lengre avstand, med mer fat gikk egentlig ganske bra! At han får litt høyere treff enn tidligere er nok fordi han med mer fart må tenke og justere sine steg for å treffe. Så jeg er veldig fornøyd med han!

Du fikk en noen flotte treff selv om du lå lengre foran, så jeg syntes det er ok at du varierer din posisjon. Hadde han begynt å hoppe og tulle, så ville vi ikke utfordret han, men siden du er flink til å ta han tilbake på stigen fra midten når du får noen høye treff, og han da treffer helt perfekt så viser det stor forståelse!

Prøv å ikke sende så mange sendinger på en gang, for jeg vil ikke at han skal "løpe seg ihjel", selv om motivasjonen er på topp Wink Da er det bedre å avslutte, og la han glede seg til neste trening.

https://teamblueshelties.norwegianforum.net

Kurt PedersenOi! Nå var jeg temmelig sikker på at jeg kom til å få kjeft. Men, du er jo snill med meg (og Rover) selv om jeg følte at jeg gjorde masse feil.

Jeg tenkte ikke over det faktum at dette jo var en ganske ny ”setting” for Rover – det du påpeker om større fart, (og lengre avstand til feltet) men du har heldigvis helt rett.

Med de ordene i bakhodet er det litt lettere for meg å vite hvordan jeg kan ”takle” de neste sendingene – tror jeg. Tusen takk for den hjelpen!

Ja, jeg tok han tilbake, men trodde jeg ikke gjorde det ofte nok. Og, det viser seg at han kan dette – noe han jo viser hver gang han blir tatt tilbake, og som regel den neste sendingen etter det. Deretter kan det komme slurv. Og de gangene det er slurv, er jeg usikker på om det er Rover, eller jeg som slurver. Kanskje er det begge. Det kan kanskje du se ”utenfra”. (?)

Skal definitivt ta føringen neste gang – bestemme når vi skal ta kvelden. Jeg ble veldig klar over at det ble for mange sendinger når jeg satte meg ned og redigerte.  Rolling Eyes

Sorry!

http://agilityschapendoes.com/

Cathrine


Admin

Haha om jeg skulle vært altfor streng ville du ikke vært motivert, og det ønsker jeg ikke. Jeg er jo her for å komme med konstruktive tilbakemeldinger som motiverer deg til videre trening Wink

Men du har rett ja, han kan enkelt falle tilbake til dårligere treff etter et par forsøk, og sett han gjerne tilbake igjen oftere da, om du ser han blir sånn. Sett han da gjerne ca midt på,eller der du vet han treffer best. Han tåler at vi er litt konsekvente med han Wink Men for hver gang er det jo viktig at han treffer JP, så han kan få kose seg med ballen sin! Ble veldig glad å se du belønne JP med ball etter nr 19!! Helt perfekt treff!

https://teamblueshelties.norwegianforum.net

Kurt PedersenOK, være litt streng og veldig konstruktiv. Very Happy

Du må gjerne gi "jernet" med forslag og kritikk for hver sending -som tidligere. Very Happy

http://agilityschapendoes.com/

Kurt PedersenRover, Running Contacts, June 29, 2017

Startpunktet var 5 meter fra stigen hver gang. (unntatt når jeg tok han tilbake, selvfølgelig)

Det ble 36 sendinger denne gangen.

Rover treffer – hver gang nå, men mange ganger er det høye treff.
De gangene han får inn fine treff (JP) senker han farten før feltet.

Hva nå? Det ser nesten ut til at jeg ikke klarer å få han til å ta de dype treffene som er mest ønskelig.

Kan du (også) være snill å skrive hvilke treff du kan anse som JP?

De to siste sendingene ble svært bra, og der trykket jeg på knappen til TT maskinen idet jeg så at han senket farten sin og begynte å justere for å treffe. Da han hørte lyden av TT maskinen løp han fint helt ned.

Arrow Kurt Inge

http://agilityschapendoes.com/

Cathrine


Admin

Han treffer hver gang nå ja, det er bra!

Vi kan prøve å øke avstanden til stigen nå, og se om høyere fart vil få han dypere. Hvis ikke må vi bli enda strengere med hvilke treff vi belønner. Og at du må ta han tilbake oftere enn du gjør hittil, om du får høyt treff.
Jeg prøvde å se om hvordan han passerer siste apex hadde stor innvirkning på treffene denne treningen, men det syntes jeg ikke. For noen ganger gikk han over og traff med JP og andre ganger løp han over og fikk samme fine JP.
Siste alternativ for å belønne opp de dype treffene er som du sier, å belønne at han bremser og konsentrerer seg ekstra hardt. Så litt lavere fart ned, men du får best treff da.

Min bedømmelse :
JP: 4+5+8+10+11+14+15+16+17+18+21+24+27+32+33+35+36
R:
1+2+3+6+7+9+13+20+22+23+25+26+28+29+30+34

https://teamblueshelties.norwegianforum.net

Kurt Pedersen3. juli. før vi dro til veterinær, (vaksiner) trente jeg sammen med Irene og Jan Erik i Arendal.

Jeg satte opp med bane med 19 hinder. Startet med 2 hopp og en tunell før Rover skulle opp på stigen. Dette ga stor fart over stigen i begynnelsen. Han var så ”over the moon” <høy> at det ble veldig stor fart, som medførte at han hoppet av. Ettersom det var en hel bane, ble ikke TT brukt.

Tre ganger forsøkte jeg først, og tok han tilbake (til bak første apex) hver gang han hoppet av. Når han ikke viste noen tegn til å ville løpe ned feltet på noen av disse tre sendingene, selv om jeg ”jobbet” hardt for å senke farten hans, tok jeg han av banen. Der fikk han ligge og tenke seg litt om mens Irene løp med Ikaros. (noe som ikke var helt etter hans ønske)  Wink

Det samme skjedde neste gang det ble hans tur – unntatt, da tok jeg han ut av banen etter to slike forsøk.

Etter en ny pause (hvor 3 andre hunder fikk løpe før han) fikk han en ny sjanse. Denne gangen fikk han treff, men også det var høye treff. Han fikk likevel den belønningen han ønsket – ball. Akkurat det at jeg ga han ball som belønning der og da, er jeg glad for at jeg gjorde. Det virket som han fikk en AHA opplevelse der – som om han skjønte at han ikke bare kunne ”ture” i vei dersom han skulle få ball-belønningen sin. Han sluttet i det minste å hoppe av.

Etterpå ble det noen flere sendinger (i tillegg til at han fikk løpe hele banen) over stigen med ganske høy fart, men alle treffene kom ganske høyt.

Så, da ble jeg usikker i forhold til det du nevner på om at han skulle få JP treff ved høyere ”startfart”.

Jeg kan jo prøve igjen og sette opp et hopp og en liten tunell før stigen for å få opp god fart på han, men denne gangen kan det være at han skjerper seg mer hvis jeg også setter opp TT maskinen bak. (At han kanskje senker sin fart når han har kommet over siste apex) (?)  Idea

Idea Og/eller kanskje et forsøk med å sette opp en tunell i enden av stigen også – noe som kan få han til å søke nedover. (?)

Dersom også det gir dårlig resultat, er det vel bare ”siste alternativ” som blir aktuelle fremover.

Selv om han senker farten sin etter siste apex for å treffe nå betyr det ikke at han kommer til å fortsette med det etter at han er blitt trygg på at det er DET han SKAL gjøre. (tror jeg da)

Forventer ikke svar på dette . Very Happy

http://agilityschapendoes.com/

Cathrine


Admin

Ok.. At dette skjer er fordi vi ikke har generalisert adferden han får med TT til banetrening. Det er noe helt annet å sette stigen i kombinasjon så "tidlig".

Når man retrener adferden så må vi bygge på hindre med forståelse, så var nok tidlig å teste han ut i bane. Da ville jeg hvertfall brukt TT etterpå, og jobbet den bakover, tilslutt bak et hinder. Men det kan vi prøve hjemme nå som du sier, men vi kan forvente et par skritt tilbake før ti skritt frem Wink Men igjennom det må vi og. Men jeg føler du må bruke TT på felles trening etter stigen, om du vil ha samme resultat som når du trener hjemme.
Og de høye treffene kommer jo av at det er de han tilbyr oftest på din egen trening også, så det kom ikke som noe sjokk. Selvsikkerheten har han ikke enda til å tilby deg dype treff uten maskinen.

Så det går fint å trene slik, men da må du kanskje trene kun stigen et par forsøk før du tar hele banen. Leit om det skaper så forvirring at vi må flere steg tilbake i treningen.
Men glad for å lese at han skjerpet seg litt da, og ble prøvde litt ekstra når du belønnet med ball.

https://teamblueshelties.norwegianforum.net

Kurt PedersenTakk for svar!
Rover fikk ikke løpe hele banen før jeg hadde fått han til å treffe feltene, men som du sier, så er det nok for tidlig. Og, jeg var forberedt på at det kunne bli sånn. Fikk bare lyst til å prøve litt før vi dro til vet.

Et eller annet skjedd med den ene labben til Rover etter at vi kom hjem fra veterinæren. Han fikk fullvaksine og kennelhoste vaksine, så han er litt slapper nå enn vanlig. Jeg masserer, og vi går korte turer. Han hinker litt. (bittelitt) Virker ikke som det plager han veldig, men jeg kommer ikke til å trene med han før han er i fin form igjen.

Om vi drar på en fellestrening i Arendal kommer jeg ikke til å ta stigen i bruk. Det blir litt ”krøll” overfor de andre (og Rover) dersom jeg gjør det. Så, jeg kan like godt ta ALL RC trening hjemme dersom det ikke bare er jeg og Irene der i Arendal da. Da kan jeg ta med TT.

Sist skrev jeg som svar til deg at jeg ble usikker i forhold til det du nevner på om at han skulle få JP treff ved høyere ”startfart” etter den treningen vi hadde, men du la kanskje ikke merke til det.

Er høyere startfart det du nå ønsker at jeg skal få opp på neste trening?

Eller blir det ” Siste alternativ for å belønne opp de dype treffene er som du sier, å belønne at han bremser og konsentrerer seg ekstra hardt. Så litt lavere fart ned, men du får best treff da.” (?)

Jeg overlater til deg å finne ut når Rover er klar til å begynne å sette stigen i kombinasjon med andre hindre.
Og, hvordan bygge opp hinder etterpå.

http://agilityschapendoes.com/

Cathrine

Cathrine
Admin

Tror egentlig ikke treningen på klubben kan være noe å ta i beregningen av treningen hjemme hos deg, fordi det ble så mye for han.

Så vi tenker ikke på den, men tenker bare videre fra din siste trening. Så vi tester mer fart, f eks fra en tunnel fra 7m. Så ser vi om du får samme resultat som på treningen i Arendal eller som vanlig. Det kan være fart og avstand ikke har noe å si for Rover, men da får vi testet. Jeg tror mest at han må vite hvordan vi ønsker han skal gå over siste apex, men testing er bra for differensiert resultat Wink
Så start med mer fart først Smile

Håper Rover kommer i form igjen snart, masse god bedring til gutten!

https://teamblueshelties.norwegianforum.net

111Kurt Pedersen, Rover, ”snart” 5 år - Page 3 Empty Den er grei! 2017-07-06, 10:09

Kurt Pedersen

Kurt Pedersen

Den er grei!
Vi har en kort tunell (som Irene vant) som vi kan sette opp før stigen. (Enden 7 meter fra)

Ettersom den er så kort vil den bare kunne være "rett", men det spiller vel ingen rolle. (?)
Som du sier, det er greit å få testet ut dette.
Som det virker å være nå for øyeblikket, vil han nok få de beste treffene dersom han senker farten etter det siste apexet, men vi får se.

Skal også teste ut litt omkring TT maskinen - om han er mer villig til å løpe helt ned, og ta sats der når han hører at det kommer belønning i form av godbiter. Trykker på knappen når jeg ser at han gjør seg klar til å justere for å treffe. Blir det høye treff, stopper jeg den testen, og han får bare slik belønning dersom han han løper helt ned. (+ ball)  Very Happy

Og, jeg skal forsøke å få med meg hvorvidt siste satsen han tar er med et jump. Da blir han tatt tilbake.

Rover virker være i bedre form allerede nå, men vi trener trolig ikke før på søndag.

Trening på klubben i den nærmeste tiden vil kun bli handlings trening.

http://agilityschapendoes.com/

Cathrine

Cathrine
Admin

Kort rett tunnel går helt fint ja. Fart får han uansett.

Ja, tror det er da treffene kommer jeg også.
Nja, jeg er kanskje ikke helt enig i den testen fordi han vil bare bli forvirret om han brått får belønning om han gjør en feil. Selv ett forsøk kan være kok til forvirring, siden han fortsatt gir for høye treff selv med vanlig belønning. Har du lyd på maskinen? Uansett vil jeg at han tenker selv, så trykker du KUN om han gjør rett! Gjør han feil, så får han ikke noe. Enkelt og greit. Så jeg ønsker ikke at du gjør det, du må være mer konsekvent i din trening. Og jeg får jo ikke vært der og jobbet sammen med deg mens du trener, jeg må bare stole på at du gjør hva jeg ønsker Wink

Alle forsøk som er såvidt en labb på øverste del, skal du ta tilbake og belønne om han justerer deg dypere.

Så godt å høre, kanskje greit å vente litt uansett ja Smile

https://teamblueshelties.norwegianforum.net

Kurt Pedersen

Kurt Pedersen

Da gjør vi det ENKELT OG GREIT!  Very Happy
”Alle forsøk som er så vidt en labb på øverste del, skal du ta tilbake. Og, belønne om han justerer deg dypere.”

Ja, jeg har lyd på maskinen, men skal gjøre som du sier. Smile

Det at Rover haltet litt skyldes temmelig sikkert at han fikk sprøyter i nakken og "gugge" inn i nesen. "Guggen" gjorde han veldig anspent i nakken, og dette har nok forplantet seg nedover i forbeina.
Nå er han i fin form.

http://agilityschapendoes.com/

Cathrine

Cathrine
Admin

Hehe bra det! Enkle er ofte det beste, og så klart at vi er konsekvente på hva vi ønsker.. Wink En liten skrivefeil snek seg inn der så jeg.. Haha autokorrekt..
Godt det ikke er verre da!

https://teamblueshelties.norwegianforum.net

Kurt Pedersen

Kurt Pedersen

Vil bare føye til at de to siste treffene som Rover hadde på forrige trening var dype og fine – etter at jeg hadde brukt den ”metoden” jeg nevnte.

Jeg skrev til deg da:
”De to siste sendingene ble svært bra, og der trykket jeg på knappen til TT maskinen idet jeg så at han senket farten sin og begynte å justere for å treffe. Da han hørte lyden av TT maskinen løp han fint helt ned.” Cool

http://agilityschapendoes.com/

Cathrine

Cathrine
Admin

Jo, jeg skjønner hva du mener, men da bør vi isolere den treningen fra treff kriteriet. Da vil jeg heller at du gjør litt av denne treningen kun fra siste delen og ned av stigen. Så det blir en ting av gangen vi ønsker å belønne, enig?

https://teamblueshelties.norwegianforum.net

Kurt Pedersen

Kurt Pedersen

Enig!

http://agilityschapendoes.com/

Cathrine

Cathrine
Admin

Bra! Very Happy

https://teamblueshelties.norwegianforum.net

Kurt Pedersen

Kurt Pedersen

Rover, Running Contacts, July 7, 2017

Det ble 24 sendinger denne gangen.

Jeg satte opp et hopp og en tunell før stigen. Enden av tunellen var ca. 6 meter fra stigen. Han fikk opp fin fart over stigen, men senket farten etter siste apex.

Det var en tabbe å sette opp hoppet før tunellen – av to årsaker.

1) Rover fikk mer løping enn nødvendig for å få opp bra fart før stigen.
2) Jeg fikk for godt forsprang på han, så uten å tenke meg om løp jeg hele tiden (mens hoppet var der) langt foran Rover. Han klarte da ikke justere stegene sine skikkelig den siste delen, og det endte ofte med at han hoppet, eller at det bare ble treff på forlabbene. I tillegg fikk jeg problemer med å se skikkelig om han traff, eller ikke. Det som så bra ut der og da, så jeg etterpå på videoen at det ikke var – og at jeg burde tatt han tilbake.

Det var, dessverre, ikke før ved sending #16 at jeg ble oppmerksom på at jeg ikke bare skulle løpe foran Rover. Det var etter at hoppet var borte, og jeg, enten løp sammen med han, eller bak han, at Rover begynte å få fine treff.

De siste åtte sendingene (16 – 24) var vel verdige JP? Eller hur?

Alt i alt var det nok en god ide å sette opp en kort tunell foran stigen, men bare dersom jeg ikke hele tiden løper langt foran Rover.

Siste del var jeg kjempefornøyd med.


Arrow Kurt Inge

http://agilityschapendoes.com/

Cathrine

Cathrine
Admin

Se der ja! Så kult at han taklet hinder føre stigen, og i tillegg fra normal avstand! Veldig bra Smile

De siste sendingene fine var verdige JP treff ja, og var tydelig det at denne gangen var konsentrasjonen hans best med deg bak. Og dette tror jeg kan bli en vane, så det er bare positivt. Men vi skal få han til å sette pris på deg foran også. Men oftest har man jo ikke sjans til å løpe langt foran. Jeg gjør det jo for å rekke opp til hva som skjer etter stigen, men det vil ikke bli samme problemstilling for deg. For dere trenger han tiden til å tenke.

Men alt i alt er kjempe fin trening!
Vi beholder tunnelen først, men setter et hinder foran, uten pinne, bare vingene. For da setter vi maskinen mellom vingene. Dette fordi vi skal prøve å få fokuset frem til et hinder, og ikke bare maskinen.

Men du, har du trent mer høyre/venstre?

https://teamblueshelties.norwegianforum.net

Kurt Pedersen

Kurt Pedersen

Så bra at du ble fornøyd med denne treningen.

Vi beholder tunellen før stigen. Men det hinderet (uten pinne) – du mener kanskje at det skal settes opp etter stigen? For at TT skal kunne være mellom vingene, må den nesten være etter stigen.

Nei, det har ikke blitt trent høyre/venstre med Rover i det siste. Er det en spesiell grunn til at du spør? Tenker du på utviklingen videre fremover?

http://agilityschapendoes.com/

Cathrine

Cathrine
Admin

Ja, mente den etter stigen ja Smile

Tenkte på om vi skulle teste å introdusere sving trening.

https://teamblueshelties.norwegianforum.net

Kurt Pedersen

Kurt Pedersen

Kanskje skulle jeg ta en til trening som den jeg nettopp hadde, før sving trening etter stigen?
Eller er det bare å gå i gang med det?

Dvs. jeg må/vil jo vente på instrukser fra deg uansett. Very Happy

http://agilityschapendoes.com/

Cathrine

Cathrine
Admin

Jada, du kan ta en trening med instruksene du fikk først ja Smile

Har du planken du lagde i starten enda? For den kan du jo starte på.

https://teamblueshelties.norwegianforum.net

Kurt Pedersen

Kurt Pedersen

Nå ble jeg kjempeforvirret.
Starte på planken jeg lagde??????????????????

http://agilityschapendoes.com/

Cathrine

Cathrine
Admin

Tren et par økter som vanlig på hele bommen Smile

Lagde ikke du en planke du kunne ha i stuen i starten av kurset ? Tenkte på den, om jeg ikke husker feil da så klart

https://teamblueshelties.norwegianforum.net

Kurt Pedersen

Kurt Pedersen

Rover, Running Contacts, July 12, 2017

31 sendinger – enden av den korte tunellen før stigen er ca. 6 m. fra, og hoppet uten pinne bak stigen er også ca. 6 m. fra, i starten.
Etter #14 flytter jeg hoppet (og TT) bak stigen ca 1m. bakover.

Arrow Kurt Inge

http://agilityschapendoes.com/

Cathrine

Cathrine
Admin

Veldig bra jobba! Han fokuserer fortsatt veldig fint syntes jeg, de beste treffene kom mellom 18-29. Fint at du tar han tilbake de gangene R blir veldig høyt. For det er som sagt viktigst at han treffer med forbein ca på midten, det gir han best treff, og enklest for sommeren å se. Veldig bra!
Ha et par slike treninger til som dette, du kan gjerne variere avstanden til hinderet og maskinen mellom sendingene. Maskinen kan også stå litt lengre bak enn hinderet f. Eks, for å se hvordan han takler det.

Alt i alt syntes jeg han har stabile treff, må skal vi bare trene oss nærmere stevne scenarier Smile

https://teamblueshelties.norwegianforum.net

Kurt Pedersen

Kurt Pedersen

Supert at du syns det så OK ut. Very Happy

Jeg skal fortsatt forsøke å gjør mitt beste.
Er sikkert en god ide å flytte TT lengre bak hindret.
Vi prøver neste gang.

http://agilityschapendoes.com/

Kurt Pedersen

Kurt Pedersen

Ville bare minne deg på - gjøre deg oppmerksom på at...
Det vil trolig bare bli tid til 2 eller 3 treninger til i løpet av dette kurset. Jeg har masse jobb å gjøre både med hus og biler, så jeg kan ikke trene så ofte jeg vil. Neste trening kan ikke bli før på tirsdag. (tidligst)

Fredag 28. juli skal vi på kurs med Jan E. Eide i Arendal. (3 dager)
Deretter (1. eller 2. august) starter vi på vår reise nordover i landet. (Agility-turne)

Det finnes ingen mulighet til trening undervis på den reisen -
så... det du nevnte på om å trene oss nærmere stevne scenarier håper jeg du vil si litt mer om allerede nå, slik at jeg kanskje har en mulighet til å forberede meg.  

Og, kanskje blir jeg nødt til å gå litt fortere frem enn det som er optimalt/best. Men, jeg skal jo snart starte og konkurrere igjen...

http://agilityschapendoes.com/

Cathrine

Cathrine
Admin

Åja, det var leit å høre! Jeg lager gjerne en oppsummering til deg ved kursslutt Smile Vi kan jobbe som vi pleier de treningene du får til, så skal jeg sette sammen et word dokument til deg!

https://teamblueshelties.norwegianforum.net

Kurt Pedersen

Kurt Pedersen

Det er ikke med "lett hjerte" jeg stopper - jeg bare på grunn av omstendighetene.

En oppsummering fra deg når jeg ikke kan fortsette lengre, ville være fint. Og, det ville også være fint om du skriver litt om dine tanker for hvordan jeg bør trene videre når jeg ikke har deg til "å holde meg i handa" lengre. Smile

Men, 2 eller 3 RC treninger rekker jeg nok før vårt samarbeid avsluttes. (for denne gang)
Deretter må Rover og jeg bare øve videre, til vi "en vakker dag" kan dette.

(I morgen må jeg være rørlegger) Rolling Eyes

http://agilityschapendoes.com/

Cathrine

Cathrine
Admin

Det skal du så klart få, jeg skal få skriblet ned litt til deg vet du Smile Dessuten, du har tilgang til alt vi har gjort hittil her inne også. Så det er jo bare å gå tilbake å lese, dersom du trenger det også!

Så godt å høre Very Happy Du får kose deg med lille ekstra jobben i morgen Wink

https://teamblueshelties.norwegianforum.net

Kurt Pedersen

Kurt Pedersen

Hø! Det lar seg ikke gjøre å KOSE seg med rørlegger jobben jeg skal gjøre i morgen.
Jeg gruer meg som F...!
Etterpå skal jeg være bilmekaniker. (litt greiere det, men skulle helst ha trent)

http://agilityschapendoes.com/

Kurt Pedersen

Kurt Pedersen

Rover, Running Contacts, July 19, 2017


22 sendinger i dag.

Jeg satte ikke opp tunell foran stigen denne gangen, men flyttet litt underveis på TT maskinen som sto bak hoppet etter stigen.

Jeg vet ikke om du bifaller at jeg flyttet såpass mye på TT underveis, men…

Kan godt hende at dette ble den siste RC treningen vår sammen med deg.

I ettermiddag oppdaget vi at Rover haltet, igjen.
Vi har massert så godt vi kan, samt smurt og undersøkt poter.

Når jeg så gjennom videoene etterpå kom jeg til å tenke på den belastningen han får på forbeina sine hver gang han bremser opp farten sin når han justerer for å treffe. Disse musklene er nok ikke spesielt godt trenete, så det kan være derfor han halter nå igjen.

Denne gangen skal vi forsøke å få oss time oss massør i Arendal.  (I morgen)

Arrow Kurt Inge

http://agilityschapendoes.com/

Cathrine

Cathrine
Admin

Her var det mye bra! Mange JP treff, veldig fornøyd med at du er konsekvent å tar han tilbake på de veldig høye treffene, som f.eks 16. Da justerer han seg så flott, og 17 blir helt knall!

Treffene jeg vurderer til JP denne gangen er: 4+5+6+8+10+11+14+15+17+19+22.

Får han ballen mellom alle de gode treffene? For det virker som han prøver bedre nå. For det viktigste vi kan gjøre for å skille mellom R og JP er jo faktisk belønningen Smile

Uff da, det var leit å høre. Flere faktorer kan være der. Håper det ikke er alvorlig, og at litt ro og massasje vil hjelpe en forhåpentligvis sår muskel. Kanskje du bør begynne å trene litt støtte-muskulatur med han da? Det finnes billige og ok utstyr på Ebay! Smile

https://teamblueshelties.norwegianforum.net

137Kurt Pedersen, Rover, ”snart” 5 år - Page 3 Empty Takk for din tilbakemelding! 2017-07-20, 19:43

Kurt Pedersen

Kurt Pedersen

Jeg forsøker å være konsekvent, men dersom jeg er usikker (ikke ser skikkelig) kan det nok hende han slipper "billigere" unna enn han skulle ha gjort.

Ser at jeg kom frem til like mange antall JP som deg, men ikke akkurat de samme. (f. eks. var det nok et hopp fra Rover ved #5)  Wink

Ja, Rover får ballen hver gang jeg er SIKKER på at han har fått god JP treff. (også de gangene jeg starter han opp på nytt etter at han har hoppet av, såfremt han gjør det riktig da)

Jeg tenkte akkurat det du sier – skille mellom R og JP. Han får jo belønning fra TT maskinen også ved R, men ballen bare når jeg ser JP treff.

Ellers er jeg også fornøyd med at han ikke forsøkte å lure seg raskeste vei frem til TT når jeg hadde satt opp hopp bak stigen. Han løp hver gang først mellom de to vingene jeg hadde satt opp, før han løp mot TT – uansett vinkel jeg hadde TT maskinen plassert - og, vinkelen på "hoppet".

Er også både glad og fornøyd med at Rover allerede i dag morges var i fin form igjen. Halter ikke lengre. Han fikk massasje flere ganger i løpet av gårsdagen, men jeg fikk bestilt time hos en utdannet hunde-massør til i morgen. Vil gjerne ha henne til å ta en vurdering av muskulaturen hans, og spørre henne til råds om hva som bør gjøres for å forebygge.
Jeg får også høre med henne om det er tilrådelig med flere RC treninger i løpet av den uken jeg har til rådighet.

Det kan, uansett, maksimalt bli en trening til før vi starter på vår reise nordover.

Takk for tips! Kan hende jeg spør deg senere om hva du mener er billig og bra utstyr til å trene opp støtte-muskulatur.

http://agilityschapendoes.com/

Cathrine

Cathrine
Admin

Så bra, blir glad for å høre hvordan du tenker angående din trening nå! Du virker mye mer sikker på hva du skal gjøre, og hvordan du skal belønne for korrekt adferd. Det gjør meg optimistisk til tiden din med "egentrening" ! Very Happy

Jeg ga JP på 5, fordi jeg så han prøvde å sette ned en labb selv om hans steg ble litt rare. Ellers enig at det ble et litt rart steg, kanskje et hopp.

Nå ble jeg glad, godt at det ikke var verre! Får håpe den utdannede er enig Smile God bedring til han.

Det må du gjerne gjøre Very Happy

https://teamblueshelties.norwegianforum.net

Kurt Pedersen

Kurt Pedersen

Hei Cathrine!
Hunde-massør Maylin Gabrielsen på Froland (Skauen Terapi) sjekket Rover grundig, og ga han skikkelig massasje, + ga oss en liten innføring i hvordan vi selv kunne massere, da vi var hos henne den 20. juli.
Vi bestemte oss for å dra tilbake til henne med begge guttene et par ganger i året i fremtiden.

Hun virket å være imponert over hvor fin han var i sin muskulatur. (finere enn Ikaros – hun sjekket han også)

Den ”jobben” Irene og jeg gjorde da vi oppdaget at Rover haltet var visst til god hjelp, ettersom han trolig bare hadde fått en liten muskelstrekk – som ville leget seg selv etter kort tid. Vi masserer guttene daglig, uansett, men denne gangen ble det litt ekstra på Rover.

”Planen” min var at jeg skulle ta en til RC trening før nordover turen, men slik kunne det ikke bli.

Nå vil jeg takke deg for all hjelp jeg har fått.

Vi visste begge at det kom til å bli en vanskelig oppgave å få omskolert Rover (og meg) til Running Contacts, da vi startet kurset. (ettersom han er blitt feil-opplært over såpass lang tid, og det faktum at jeg fortsatte å konkurrere agility mot din anbefaling) Men, dersom vi kikker på videoer bakover i tid, og ser hva han (og jeg) kunne av RC da vi startet i mars, <<denne er fra 15. mars - hjemme>> og sammenligner med hva han kan nå, <<fra siste trening 19. juli>> kan vi trygt si at det er fremgang å spore. Ganske stor, egentlig.

Selv om vi ikke er kommet helt ”i mål” med denne treningen, er jeg ikke lengre redd for at vi ikke skal få det til også på konkurranser – til slutt. Det er jo er selve MÅLET. ;-)

Kan hende du syns jeg har vært en ”vanskelig” elev. At jeg har maset mye, stilt ”rare” spørsmål, og hatt litt for mange egne meninger, men du har holdt ut med meg likevel. Takk for at du ikke ga opp!

Samtidig med at jeg lærte en masse underveis på ditt online kurs, vil jeg anta at du selv lærte en del om å holde slike kurs. (også pga. kommentarer og spørsmål fra meg) Håper i alle fall det. Jo flere du får til å hjelpe på denne måten – med suksess, dess flere vil etter hvert ønske å delta på dine kurs.

Jeg skal være en av de som anbefaler deg – både på sosiale medier og på ”folkemunne”.

Det blir spennende å se når vi kommer i gang med konkurranser den 12. august, om jeg (og Rover) allerede da kan ”tagge” deg, og skrive på Facebook: ”Se her, Cathrine Skaret, hva du har lært oss”!
Hadde vært super moro det! ;-)

Men, om det går bra fra første konkurranse, eller ikke, er det er ingen tvil om at det du har fått ”banket” inn i hodet på meg frem til nå, har hjulpet oss godt på vei til å kunne klare å få til skikkelig fin RC, og dommerne skal ikke lengre kunne være i tvil om at Rover har truffet kontaktfeltet i fremtiden.

Tusen hjertelig takker fra Rover og Kurt!
Lykke til videre med din karriere som agility utøver og som instruktør!

Arrow Kurt Inge

http://agilityschapendoes.com/

Cathrine

Cathrine
Admin

Åh, så godt å høre Very Happy Bedre enn det blir det ikke, og så fint dere fikk skryt for det "lille" man selv kan gjøre hjemme! Jeg også gjør det, og jeg er med god tro at hundene fungerer bedre av slik behandling hjemme også, selv om det er så "lite".

Igjen, tusen takk for strålende tilbakemelding, det gjør meg så glad å høre at det jeg prøver å lære ut gir mening Smile Og etter den tiden vi har klødd oss i hodet sammen, så har du blitt en bedre trener av dette emnet og jeg har så troen på at du klarer deg fint videre Smile
Jeg har, etter beste emne, prøvd å skrible ned litt tips og triks til deg, men er lettere sagt enn gjort da ting kan bli så annerledes i virkeligheten når man står der på trening. Så ha det i bakhodet, og ikke alle tenkelige scenarioer kan jeg komme på å skrive ned nå.
MEN her kommer litt:

Stevne: Bestem deg for om du vil for løpende eller ikke. Hvis du vil teste det i konkurranse situasjon så bør det sitte på fellestreninger osv utenfor det "trygge" hjemme hos dere. Og jeg har et sterkt ønske om at du faktisk disker deg selv et par løp, for å trene på det. Belønne midt i banen og ta raskest vei ut. Eventuelt, under briefing, lag deg en mini bane i banen som kommer raskt til stigen og finn en rask vei ut. Dette fordi vi kanskje kan skape en litt tryggere "trenings" følelse for dere begge. Hvis det er vellykket, så kjør som normalt men vær nøye med god verbal ros om han gjør riktig. Dersom han ikke treffer eller hopper på stevne, BØR du ta det om igjen. Hvis ikke kan forvirring bli så stor, at du faller tilbake til start. De må lære seg at adferden på trening gjelder også under konkurranse. Og da bør de ikke få gå videre om de har super høyt treff. Dette tror jeg er det som kan bli tøffest for deg og Rover, men det absolutt avgjørende for deres fremgang fremover.

Ellers har jeg noen punkter:

• Vær nøye med treningene dine, ta heller en pause ekstra for å gå igjennom film og ser hva du faktisk får av treff. Da kan du også enklere justere deg i løpet av en økt dersom det ikke er som du først tror.
• Aldri gjør for mange nye ting på èn trening, da blir det vanskelig å se hva som faktisk fungerer. En ny utfordring for annen hver trening kan være en idè.
• Nye utfordringer kan være:
- Hinder før stigen er lengre fra (innenfor normale konkurranse avstander), sette det skjevt til hver side
- Avstand til hinder etter stigen
- Vinkelen på hinderet etter stigen
- Sette hinderet etter stigen skjevt mot hver side
- TT maskinen lengre og lengre bak hindre, f.eks bak to hindre
- Sett TT maskinen til siden for hindre, hvor han ikke ser den så lett, eller skjevt slik at han må søke til hinderet før han går til maskinen
- Sette på pinner på hinder
- Bue tunnel etter stigen, litt og litt til du har en helt buet
- Sette maskinen nærmere, men mot sidene av stigen, så du kan trene på f.eks fremforbytte etter dersom det er sving
- Sende til et hinder før tunnelen så du selv har tid til å løpe for å ta et blindbytte
- Øve på din posisjon, løpe langt bak, langt foran, ut mot sidene, nærme han og løpe fra han
• Kvalitet fremfor kvantitet. Heller få gode treff, enn mange dårligere
• Husk å starte fra nedre del av stigen av og til, for å minne han på hvilke treff vi faktisk vi vil ha og BELØNN MASSE om du får det du ønsker
• Skille mellom R og JP treff med belønning:
- Ingen verbal tilbakemelding, kun enkel godbit for R
- Masse verbal tilbakemelding OG ball ved JP

https://teamblueshelties.norwegianforum.net

Kurt Pedersen

Kurt Pedersen

Tusen takk for alle gode råd - som jeg etter beste evne vil forsøke å følge!

Jeg la merke til hva du anså som "tøffest" for meg og Rover, og måtte smile. Du har helt rett i det, men jeg skal, som sagt, gjøre så godt jeg kan for å følge dine råd. Dog, helt sikker på at jeg klarer å la være å løpe hele løpet på de få konkurransene vi skal delta i nordpå, kan jeg ikke være. Vi får se.

Vi hadde en fellestrening før dette kurset som vi nå er på, (Jan E. Eide) og jeg syns Rover var veldig flink. Helt i starten måtte vi tilbake et par ganger, men ellers ble det fine treff på gutten.

http://agilityschapendoes.com/

Sponsored contentTil Toppen  Innlegg [Side 3 av 3]

Gå til side : Previous  1, 2, 3

Permissions in this forum:
Du kan ikke svare på temaer i dette forumet